GENOMFÖRDA PRODUKTIONER

Lill-Babs

Leva Livet Lill-Babs
Barbro “Lill-Babs” Svensson lämnade oss den 3 april 2018 i stor saknad och sorg.
I mars 2018 fyllde Barbro “Lill-Babs” Svensson 80 år och har i nästan 65 år varit en starkt lysande stjärna. Filmaren och producenten Kajsa Stål har åkt land och rike runt med Barbro och med det gett oss en inblick i hennes osannolika och spännande liv. En produktion av Kajsa Stål, Stål Television.
Länk: Leva Livet Lill-Babs del 1
Länk: Leva Livet Lill-Babs del 2

Livia-och-Hedda-pa-Akademiska-sjukhuset-i-Uppsala

LIVIA – Ett livsviktigt hundjobb
Forskningsprojekt med vårdande hund på Barnsjukhuset på Akademiska sjukhuset, Uppsala. Patienten Hedda Rombin med barnens hund i vården – Livia. En produktion av Kajsa Stål, Stål Television.
Filmen LIVIA – Ett livsviktigt hundjobb sändes den 5 juni 2018 på TV4:s kanal Sjuan.
Länk: Livia – Ett livsviktigt hundjobb

Christer-Pettersson

Gåtan Christer Pettersson
Dokumentären skildrar Christer Petterssons liv från barndomen i Solna utanför Stockholm till militärtjänsten i Norrland, skådespelarutbildningen, missbruket och den kriminella banan i Stockholms undre värld. Han är rånaren, langaren, parkbänksalkisen den respekterade soldaten, den talangfulle skådespelaren och en troende intellektuell. Christer Pettersson är mannen som först fälldes för att sedan frias för mordet på statsminister Olof Palme. Programmet skildrar hans liv från första början till det dramatiska slutet. Medverkar gör barndomsvänner, lumparkompisar, poliser, langare och (andra) kriminella. En produktion av Kajsa Stål och Karin Swärd, Stål Television.
Länk: Filmen Gåtan Christer Pettersson

filmen-om-ingvar-Kamprad

Ingvar Kamprad
Ingvar Kamprad är en av Sveriges största entreprenörer och han har förändrat människors hem världen över med IKEA. Här skildras hans livsverk, människorna han byggt det tillsammans med och hans liv i både med- och motgångar. Producent var Nyhetsbolaget. Kajsa Stål, Stål Television, var innehållsproducent.
Länk: Ingvar Kamprad

Kajsa-Stal-dokumentet

Dokumentet – Sex, sprit och solidaritet
1978 – för snart 40 år sedan – skrev kvinnorna som jobbade på Aftonbladet om hur det var att arbeta där. De skrev om grabbkultur, om lättklädda damer på nyhetsplats och om de manliga kollegernas blöta långluncher. 40 år senare gör vi berättelsen om ”Dokumentet” som förändrade journalistiken för alltid, och träffar kvinnorna som stod bakom det.
Stål Television var exekutiv producent. Eyra Media gjorde programmet som sändes i K-Special på SVT.
Länk: Sex, sprit och solidarite

Lars-Inge-Svartenbrandt

Svartenbrandt – Sveriges farligaste brottsling
Svensk dokumentärserie i delar om den numera bortgångne Lars-Inge Svartenbrandts liv och kriminalitet. I en rad exklusiva intervjuer talar Sveriges mest namnkunniga brottsling ut om det halva sekel han har spenderat på anstalter och löpsedlar. Kajsa Stål, Stål Television, var exekutiv producent.
Länk: Svartenbrandt – Sveriges farligaste brottsling.

Stal-television-jobbar-med-filmen-om-palmemordet

Palme – sista timmarna
2016 är det 30 år sedan Olof Palme sköts till döds. Dokumentären speglar tidsandan under Palme-eran på 1970- och 1980-talet och hur Palmes död påverkade samhällsdebatten och synen på säkerhet och öppenhet mellan medborgare och folkvalda. Producent var Ellung Media. Kajsa Stål, Stål Television, var exekutiv producent.
Länk: Palme – sista timmarna del 1
Länk: Palme – sista timmarna del 2

kalla-fakta-tv4

Kalla Fakta
Redaktionen granskar och avslöjar politiker, makthavare och samhällsfenomen. Programmen lyfter fram människor och känslor och visar hur dagens svenskar påverkas av de beslut som fattas i maktens korridorer.
Producent var Nyhetsbolaget. Kajsa Stål, Stål Television, har varit redaktör och producent för ett antal program.
Länk: Kalla Fakta